Weerbericht - Opklaringen na bewolkte ochtend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Maandagochtend is het zwaarbewolkt in de zuidelijke helft van het land met daar nog wat lichte regen of motregen, maar geleidelijk komen er meer opklaringen van uit het westen. Dinsdag valt er opnieuw wat regen of enkele buien bij maxima tot 20 graden. Vanaf woensdag blijft het overwegend droog

en krijgen we de zon te zien. De temperaturen gaan in stijgende lijn met zaterdag maxima boven 25 graden. Dat meldt het KLMI.

Maandagnamiddag blijft het, afgezien van een buitje, op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. Het wordt ook zachter met maxima tot 18 graden op de Ardense Hoogten, 20 graden aan zee en tot 22 of 23 graden in het centrum van het land. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richtingen of uit zuidwest. Aan zee kan die tijdelijk matig worden.

Vanavond zijn er eerst nog opklaringen. Vanuit het westen wordt het zwaarbewolkt tot betrokken maar het blijft droog. De wind blijft zwak uit zuidwest. De minima schommelen tussen 11 en 15 graden.

Dinsdag wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en zijn nog enkele, meestal lichte, buien mogelijk. De temperaturen schommelen tussen 16 graden in de Ardennen en 19 of 20 graden elders in het land. De wind waait meestal matig en aan zee soms vrij krachtig uit west tot zuidwest en later uit west tot noordwest met rukwinden tot 50 of 55 km/u.

Van woensdag tot vrijdag komen we tijdelijk onder invloed van een hogedrukgebied dat langzaam van west naar oost over onze streken schuift. Het blijft dan meestal droog met zonnige perioden maar soms ook wolkenvelden. Woensdag zijn er met een noordwestelijke wind en nog wolkenvelden temperaturen mogelijk tussen 16 en 21 graden. Daarna wordt het zonniger en rustiger met vrijdag temperaturen van 20 tot 25 graden. Tijdens het weekend trekt de anticycloon weg naar het oosten. Het blijft het vrij warm met nog altijd maxima van 20 tot 26 graden maar het wordt opnieuw onstabiel met soms kans op buien.

bron: Belga