Druk verkeersweekend voor de boeg

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dit weekend wordt het zeer druk op de Belgische en Europese snelwegen. De oorzaak hiervan ligt bij de start van het bouwverlof in eigen land in combinatie met op vakantie vertrekkende Nederlanders, Duitsers en Fransen en het einde van de ramadan, laten mobiliteitsorganisaties Touring en VAB maandag weten. Wie dit weekend al op vakantie wil vertrekken met de wagen doet dit best vrijdag na 21 uur en zaterdag vanaf 9 uur. Zondag verwachten beide organisaties geen noemenswaardige problemen. Dit weekend start het bouwverlof in België. Beide mobiliteitsorganisaties verwachten daardoor vrijdag al heel vroeg druk verkeer op de Antwerpse en Brusselse ring. Bovendien belooft het komend weekend voor het eerst sinds lang echt te zomeren met druk verkeer richting de Belgische kust tot gevolg. Automobilisten vertrekken ook dan best pas vrijdagavond of zaterdag tussen 7 en 9 uur naar de kust.

Ook de tocht naar het Zuiden belooft moeizaam te verlopen. Zaterdag wordt een zeer zware filedag in heel Frankrijk met als zwaarste knooppunten de omgeving rond Parijs en Lyon.

Automobilisten die via Duitsland naar hun vakantiebestemming rijden, moeten ook daar rekening houden met verstoord verkeer, voornamelijk rond München een aan de grensovergangen met Oostenrijk.

In Oostenrijk verwachten de mobiliteitsorganisaties file aan de Brenner- en de Tauerntunnel. Wie via Zwitserland naar Italië wil, houdt het best rekening met wachttijden aan de Gotthardtunnel.

bron: Belga