Situatie met dode kat heeft onverwacht grappige afloop

Een droevige situatie op het eiland Guernsey is onverwacht positief afgelopen. Een bezorgde dierenliefhebber had immers een dode poes binnengebracht bij de dierenbescherming, maar na verder onderzoek bleek het om een handpop van een hond te gaan.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Volgens de Guernsey Society For the Prevention of Cruelty To Animals (GSPCA) was de persoon die het speeltje binnenbracht erg bezorgd. Nadat Steve Byrne van de GSPCA het 'dier' verder had onderzocht voor eventuele identificatie, verdwenen alle zorgen al snel. De kat bleek immers een natte handpop te zijn, die onder de modder zat.

Hoewel het niet om een dier ging, nam de GSPCA de zaak serieus. De handpop werd grondig schoongemaakt en stelt het, behalve een ontbrekende neus, goed.

"De GSPCA is betrokken bij veel reddingsacties en soms zijn ze niet wat je verwacht. Dit is wel een van de meest ongewone gevallen die we al hebben meegemaakt. De hond mist een neus, heeft een groene kraag, is gemaakt door Puppet Co en is zwart en wit. Als je kind zijn snoezige handpop kwijt is, kan je ons bellen", aldus Byrne op de site van de GSPCA.

Het is niet het eerste vreemde geval voor de GSPCA. Zo belden mensen al voor een gewonde kraai die uiteindelijk een zwarte zak bleek, een deken op het strand waarvan ze dachten dat het een zeehond was en een dennenappel die verward werd met een egel. Iemand belde ooit zelfs om te klagen over zijn logies. Huisdieren waren niet welkom en de persoon belde om te klagen over een egel in de tuin.

Foto Facebook / GuernseySPCA