"Gooikoorts beleefde ondanks de regen en modder een van zijn mooiste edities"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Ondanks de verschillende regenbuien, die het terrein in een ware modderpoel veranderden, was dit een van de mooiste en schoonste edities van Gooikoorts." Dat zei Patrick Lichtert, de organisator van het driedaagse internationaal volksmuziekfestival in Gooik dat vanavond/zondag afsloot met de Schotse folkgroep Manran. Lichtert raamt het totale aantal bezoekers verspreid op de drie dagen op ongeveer 5.000, wat iets minder is dan vorig jaar.

"We hadden dit jaar enkele topnamen uit de folkwereld die hun reputatie alle eer hebben aangedaan zoals Sharon Shannon & Allan Connor uit Ierland, Xabier Diaz & Adufeiras de Salitre uit Galicië en Mairearad and Anne uit Schotland. De groep, die zondagavond de hele tent echter compleet op zijn kop gezet heeft, was de Schotse groep Manran", aldus Lichtert. De typische toffe, familiale sfeer heeft volgens Lichtert geenszins geleden onder het natte weer.

Gooikoorts bood 20 concerten van groepen uit 13 verschillende landen. Er werd na afloop van de optredens ook telkens een bal georganiseerd. Daarnaast was er opnieuw een instrumentenbouwersmarkt, een festivalmarkt, workshops en initiaties door optredende artiesten. Gooikoorts is ook een duurzaam festival met een verwaarloosbare ecologische voetafdruk. Hiertoe werd dit jaar voor het eerst zelfs een kippenren geïnstalleerd voor de ecologische verwerking van het keukenafval.

bron: Belga