Wouter Torfs krijgt Gulden Spoor voor economische uitstraling

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zakenman Wouter Torfs, de CEO van Schoenen Torfs, heeft zaterdag in Lier de Gulden Spoor voor economische uitstraling gekregen. De prijs wordt uitgereikt door de vereniging "Beweging Vlaanderen - Europa" aan een persoon of organisatie die zich in Vlaanderen verdienstelijk maakt op sociaal-economisch vlak. De Spoor - verwijzend naar de Gulden Sporenslag - wordt uitgereikt in het kader van de viering van de Vlaamse feestdag op 11 juli.

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) loofde Torfs voor zijn menselijke en persoonlijke aanpak van het bedrijf, met ook aandacht voor maatschappelijke betrokkenheid. "Schoenen Torfs is een sterk verhaal. Met jou als inspiratiebron ben ik er zeker van dat het Vlaams ondernemerschap nog een grote stap vooruit kan", aldus Muyters.

"Ik ben hier niet goed van", antwoordde Torfs na de Gulden Spoor in ontvangst genomen te hebben. "Een van de basiswaarden van een fijne werkplek is oprechte waardering. Dat is een van de kernwaarden van Torfs. Dit nu zelf krijgen is heel speciaal." Hij droeg zijn prijs op aan onder meer zijn ouders en het personeel.

Eerdere personen die de Gulden Spoor in ontvangst namen zijn onder anderen Eddy Bruyninckx, Fernand Huts en Hans Bourlon.

bron: Belga