EasyJet plant aanvraag luchtvaartvergunning uit ander Europees land

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft toegegeven dat het informele gesprekken voert met een aantal Europese luchtvaartregulatoren over een luchtvaartvergunning. Op die manier moet de maatschappij, ondanks de Brexit, haar vrije toegang tot het Europese luchtruim kunnen behouden. "In het kader van de easyJet-noodplannen van voor het referendum, hebben we informele gesprekken gehad met een aantal Europese luchtvaartregulatoren over het vestigen van een luchtvaartvergunning in een Europees land om easyJet de mogelijkheid te geven om in Europa te blijven vliegen zoals we nu al doen", aldus de maatschappij in een communiqué. "EasyJet is het proces voor de aanvraag van een vergunning formeel begonnen. Tot de uitkomst van de onderhandelingen tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie duidelijker is, moet easyJet geen structurele of operationele wijzigingen treffen."

De vergunning wordt verstrekt door de autoriteiten die in elk land bevoegd zijn voor de burgerluchtvaart. Vanwege de eenheidsmarkt in Europa kan elke maatschappij die in één EU-land opereert zonder beperkingen in heel de EU vliegen. De Britse luchtvaartsector is dan ook ongerust over de gevolgen van de Brexit voor hun sector.

Het bedrijf geeft verder nog mee dat het geen plannen heeft om zijn hoofdzetel, nu op de luchthaven van Luton (Londen), te verhuizen. SkyNews had vrijdag gemeld dat easyJet-CEO Carolyn McCall in informele gesprekken had gezegd dat een verhuis van het "juridisch hoofdkwartier" bijna onvermijdelijk is.

bron: Belga