Wimbledon - Dominic Thiem verrassend uitgeschakeld door Jiri Vesely

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Tsjech Jiri Vesely (ATP-64) heeft donderdag voor een verrassing gezorgd op Wimbledon. Vesely versloeg de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-8), halvefinalist op Roland-Garros, in drie sets met 7-6 (7/4), 7-6 (7/5) en 7-6 (7/3). De 22-jarige Thiem vertrok met grote ambities naar Londen na zijn knappe prestaties op Roland-Garros, waar hij David Goffin (ATP-11) uitschakelde in de kwartfinales, en zijn eerste titel op gras die hij in Stuttgart won. Maar dat was buiten Jiri Vesely gerekend. De Tsjech kon rekenen op zijn goede service en met veertien aces compenseerde hij de meerderheid aan winners die Thiem hem rond de oren sloeg (45 tegenover 37).

Vesely, een reus van 1m98 meter die op 10 juli (de dag van de Wimbledon-finale) zijn 23e verjaardag viert, is met de uitschakeling van Thiem niet aan zijn proefstuk toe. Het was de Tsjech die in april 's werelds nummer een Novak Djokovic verrassend uitschakelde in de tweede ronde van het tennistoernooi van Monte Carlo.

Jiri Vesely neemt het in de volgende ronde op tegen de Portugees Joao Sousa (ATP-31) voor een plaats in de achtste finales.

.

bron: Belga