David Goffin begint als nummer 11 aan Wimbledon

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin behoudt de elfde plaats op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. De 25-jarige Luikenaar laste afgelopen week een trainingsperiode in met het oog op Wimbledon, dat vandaag begint. Goffin komt op de eerste dag meteen in actie tegen de Engelse thuisspeler Alexander Ward (ATP 245). Steve Darcis wint een plaatsje op de ATP-ranking en staat 109e. Dan volgen Arthur De Greef (182e, +7), Ruben Bemelmans (193e, -5), Kimmer Coppejans (211e, +1) en Yannick Mertens (220e).

Helemaal bovenaan blijft alles vlak voor de start van het derde grandslam bij het oude. De Serviër Novak Djokovic, die op het Londense gras zijn titel verdedigt, leidt met een heel ruime voorsprong op de Schot Andy Murray en de Zwitser Roger Federer. De Spanjaard Rafael, die er door een blessure niet bij is op Wimbledon, en de Zwitser Stan Wawrinka vervolledigen de top vijf. Ook de rest van de top twintig wijzigt niet.

Iets lager op de ranking doet Steve Johnson een goede zaak. Door zijn eindzege op het grastoernooi van Nottingham, goed voor zijn eerste ATP-titel, klimt de Amerikaan negen plaatsen naar nummer 29.

bron: Belga