WK motorcross - GP van Italië - Tim Gajser triomfeert, Clément Desalle is derde

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na zeges in de twee reeksen heeft de Sloveen Tim Gajser (Honda) zondag de Grote Prijs van Italië in de MXGP-klasse gewonnen. De Fransman Gauthier Paulin (Honda) werd tweede in de 12e manche van het WK motorcross, Clément Desalle (Kawasaki) eindigde op de derde plaats. In afwezigheid van de geblesseerde Romain Febvre (Yamaha) verstevigde Gajser zijn leidersplaats in de WK-stand.

De top vijf werd vervolledigd door de Italiaan Antonio Cairoli (KTM) en Jeremy Van Horebeek (Yamaha). Jens Getteman (KTM) werd 16e.

In Mantua eindigde Desalle in de eerste reeks op de tweede plaats. In de tweede reeks moest hij tevreden zijn met de vierde stek.

Kevin Strijbos was er door een handbreuk niet bij in Lombardije.

In de WK-stand telt Gajser nu 532 punten, dat zijn er 92 meer dan Cairoli (440 ptn). Febvre volgt op de derde plaats met 408 punten. Van Horebeek is zesde met 351 punten, Desalle 10e (210 ptn) en Strijbos 11e (204 ptn).

In de MX2-categorie stond er andermaal geen maat op Jeffrey Herlings (KTM). De Nederlander won beide reeksen en hield zijn landgenoot Brian Bogers (KTM) en de Fransman Dylan Ferrandis (Kawasaki) achter zich. Bryan Boulard (Kawasaki) en Nathan Renkens (KTM) werden respectievelijk 28e en 29e.

In de WK-stand loopt koploper Herlings met 597 punten nog verder uit op achtervolgers Jeremy Seewer (428 ptn), zevende in Mantua, en Pauls Jonass (403 ptn), zondag zesde.

Op 24 juli staat de volgende Grote Prijs op het programma. Dan vindt de GP van Tsjechië plaats in Loket.

bron: Belga