EK 2016 - "Een geweldig moment voor mij en voor Portugal"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Dit was een geweldig moment voor mij en voor Portugal." Zo reageerde Ricardo Quaresma, die zaterdag na 117 minuten het winnende doelpunt maakte tegen Kroatië, op de Portugese overwinning in de achtste finales van het EK. "Het was geen briljante wedstrijd, dat geef ik toe. Maar we waren geduldig en veerkrachtig, en kregen op het einde onze beloning", aldus Quaresma. "Nu moeten we ons enkel maar focussen op de kwartfinale, die ook moeilijk wordt, daar ben ik zeker van." In de kwartfinale speelt Portugal tegen Polen, dat eerder met 5-4 na de penalty's won van Zwitserland.

"We hadden het geluk tegen ons vannacht. We verdienden het echt niet om te verliezen", reageerde de Kroatische coach Ante Cacic op het verlies. "Slechts seconden nadat ze hun plaatsen innamen gingen ze naar de andere kant en maakten ze een doelpunt. Voetbal kan niet veel wreder worden. We hebben deze nederlaag echt niet verdiend. Elke neutrale kijker kon zien dat dat waar is."

De Portugese trainer Fernando Santos feliciteerde de Kroaten na de wedstrijd. "Portugal heeft geprobeerd te winnen, maar Kroatië deed hetzelfde. Ze hebben een geweldige ploeg. Kroatië was een van de beste teams in de groepsfases. We hebben ons goed voorbereid, waren klaar om te vechten en zijn gewonnen", aldus Santos, die stelde dat beide teams zeer tactisch speelden. "We zijn nu voorzichtig optimistisch, want we hebben een moeilijke wedstrijd voor de boeg tegen Polen binnen vijf dagen."

bron: Belga