Rode Duivels met Meunier, Dembélé, Carrasco en Lukaku tegen Ierland

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Meunier, Mousa Dembélé, Yannick Carrasco en Romelu Lukaku starten deze namiddag (15u in Bordeaux) in de basiself van de Rode Duivels in hun EK-duel tegen Ierland. Dat blijkt uit de officiële opstellingen. In vergelijking met de EK-opener van afgelopen maandag in Lyon tegen Italië (0-2) heeft bondscoach Marc Wilmots drie wijzigingen in zijn basiself doorgevoerd. Op de rechtsback vervangt de offensievere Meunier Laurent Ciman en voorts moeten Radja Nainggolan en Marouane Fellaini plaatsmaken voor Dembélé en Carrasco. Diep in de spits behoudt Romelu Lukaku het vertrouwen, 'Big Rom' krijgt de voorkeur op concurrenten Benteke, Batshuayi en Origi. Met zijn keuze opteert de bondscoach duidelijk voor veel voetballend vermogen en snelheid.

Doelman Thibaut Courtois krijgt het kwartet Meunier/Toby Alderweireld/Thomas Vermaelen/Jan Vertonghen voor zich, de driehoek op het middenveld bestaat uit Axel Witsel, Dembélé en Kevin De Bruyne, kapitein Eden Hazard en Carrasco mogen zich uitleven op de flanken en Lukaku staat in de punt. Tegen Italië startte De Bruyne nog op rechts, in principe krijgt hij nu zijn lievelingspositie terug.

De Belgen weten na de 0-2 nederlaag tegen de Azzurri heel goed wat er op het spel staat en gaan vol voor de drie punten tegen The Boys in Green. De Ieren, die hun EK openden met een 1-1 gelijkspel tegen Zweden, starten met een op papier erg defensief ingesteld elftal.

Het Stade Matmut Atlantique - dat tijdens het EK (gewoon) Stade de Bordeaux heet - biedt tijdens EURO2016 plaats aan 40.000 toeschouwers, er worden ruim 10.000 Belgische supporters verwacht. De Duivels krijgen ook de steun van Vincent Kompany en koning Filip, zij zullen (net als minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders) in de tribune zitten.

bron: Belga