WTA Birmingham - Coco Vandeweghe houdt Yanina Wickmayer uit halve finales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer (WTA-49) heeft zich vrijdag niet voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Engelse Birmingham (846.000 dollar) kunnen plaatsen. De 26-jarige Vlaams-Brabantse moest in 1 uur en 1 minuut met 6-4 en 6-2 het onderspit delven voor de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-32). Eerder op de dag had Wickmayer zich voor de kwartfinales geplaatst door in de tweede ronde de Britse publiekslieveling Johanna Konta (WTA-19), negende reekshoofd op het Engelse gras, met tweemaal 6-3 uit te schakelen.

Om een plaats in de finale neemt Vandeweghe, vorige week toernooiwinnares in Rosmalen, het zaterdag op tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA-30). In de andere halve finale staat de Amerikaanse Madison Keys (WTA-16) tegenover de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA-15). Die schakelde de Duitse titelverdedigster Angelique Kerber (WTA-4) met 6-4, 1-6 en 7-5 uit.

In 2008 was Wickmayer runner-up op het grastoernooi van Birmingham. In de finale zag ze toen nipt de toernooizege aan zich voorbijgaan (7-6, 3-6, 7-6 nederlaag tegen Kateryna Bondarenko). Vrijdag leed Wickmayer haar vijftiende nederlaag van het seizoen. Daar staan dertien overwinningen tegenover.

.

bron: Belga