Champions Trophy hockey - Red Lions verslaan Zuid-Korea voor vijfde plaats, toernooizege voor Australië

De Red Lions (FIH-5) hebben vrijdag de Champions Trophy hockey in Londen met een vijfde plaats afgesloten. Dat deden ze door in hun klassementswedstrijd met 4-3 te winnen van Zuid-Korea (FIH-9). De Belgen bogen een 1-3 achterstand nog in winst om. Bij de rust was het 1-1 gelijk. Simon Gougnard had de Lions in de 20e minuut op strafcorner op voorsprong gezet. Vier minuten later bracht Seo Jongho Zuid-Korea op strafcorner langszij. De tweede periode startte voor de Belgen dramatisch. In amper een minuut tijd puurde Yang Jihun uit twee strafcorners twee doelpunten. In het slotkwartier konden de Belgen toch nog de laatste plaats op het toernooi vermijden. Daar zorgden Gougnard (49e), Tanguy Cosyns (53e, pc) en Florent van Aubel (54e) voor.

Australië (FIH-1) won het toernooi voor de veertiende keer, een record, door India (FIH-7) in de shoot-outs met 3-2 te verslaan, nadat het duel op 0-0 geëindigd was. Australië liet in het tweede kwart een strafbal liggen. Blake Govers schoot naast. In de wedstrijd om de derde plaats won olympisch kampioen Duitsland (FIH-3) met 1-0 van Groot-Brittannië (FIH-4).