Slechts drie sneetjes volkorenbrood per dag verlagen kans op hartziekten

Drie sneetjes volkorenbrood aan je dagelijkse menu toevoegen is al voldoende om je risico om te sterven aan een hartziekte te verlagen met 25%. Dat blijkt uit een studie van de Harvard University's School of Public Health. Maar liefst één derde van de volwassenen zou niet genoeg volkoren producten eten.
door
Julie
Leestijd 1 min.

Zestien gram volkoren voeding eten per dag, wat gelijkstaat aan dagelijks één bruine boterham of een kleine kom muesli, verlaagt je risico op sterven aan een hartziekte met ongeveer 9%. Het risico op kanker zou met 5% dalen.

Eet je drie porties ofwel drie sneden volkorenbrood, dan verlaag je je risico op kanker met 14% en heb je 25% minder kans om te sterven aan een hartziekte.

Dat konden de onderzoekers besluiten uit een analyse van de eetgewoonten van bijna 800.000 volwassenen uit Scandinavië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Daaruit bleek ook dat één derde van de meerderjarigen niet genoeg volkoren voedsel eet. Kies dus niet alleen voor bruin brood, maar ook voor volkoren pasta en rijst.

Foto Pixabay