Chili verovert laatste ticket voor kwartfinales Copa America

Titelverdediger Chili heeft zich als achtste en laatste land geplaatst voor de kwartfinales van de Copa America Centario in de Verenigde Staten. In het Lincoln Financial Field Stadium in Philadelphia won Chili op de derde speeldag in groep D met 4-2 van Panama. Hoffenheimspits Eduardo Vargas (15. en 43.) en Arsenalwinger Alexis Sanchez (50. en 89.) scoorden allebei twee keer. Panama was na amper 5 minuten op voorsprong gekomen via Miguel Camargo maar moest daarna de wet van de sterkste ondergaan.

In de andere wedstrijd in de poule klopte Argentinië in Seattle Bolivia met 3-0. Erik Lamela (13.), Ezequiel Lavezzi (15.) en Victor Cuesta (32.) tekenden voor de goals bij de vicewereldkampioen. Lionel Messi, in de vorige wedstrijd tegen Panama nog goed voor een hattrick, viel net als Lucas Biglia (ex-Anderlecht) in bij de rust.

Argentinië wint de poule met een perfecte 9 op 9. Messi en co spelen in de kwartfinales tegen Venezuela. Chili neemt het op tegen Mexico. De twee andere kwartfinales zijn VS/Ecuador en Peru/Colombia.