SBS lanceert in oktober derde tv-zender: ZES wordt nieuwe film- en seriezender

SBS België lanceert in oktober de nieuwe film- en seriezender ZES. Met Amerikaanse series, sitcoms en films voor het hele gezin moet ZES complementair worden aan de steeds meer Vlaamse invulling van VIER en VIJF. Dat maakt de commerciële mediagroep zelf bekend.
door
Belga
Leestijd 1 min.

“Terwijl VIER en VIJF ook de komende tv-seizoenen steeds meer lokale producties programmeren, maakt ZES plaats voor films die iedereen graag terug wil zien. Dit najaar herontdekt de Vlaamse kijker op ZES wat hij vandaag op tientallen andere zenders steeds minder vindt: de grootste Amerikaanse successen en klassiekers”, legt Kristof Demasure, woordvoerder van SBS, uit.

"Nu VIER en ook VIJF in primetime almaar Vlaamser worden, wil SBS de film- en serieliefhebber blijven bedienen met een gevarieerd aanbod dat perfect complementair is aan de andere zenders. Zo kunnen de kijkers bij ZES elke dag cocoonen, terwijl ze bij VIER en VIJF terechtkunnen voor hun vaste afspraken met populaire Vlaamse programma's", zegt SBS-schemamanager Miguel Casier.

De wereldwijd meest bekeken sitcoms of series, zoals ‘CSI', ‘Hawaii Five-0' of ‘Supernatural', krijgen op ZES vanaf oktober vaste dagen of zelfs marathonuitzendingen. “Met een helder en herkenbaar zendschema wil ZES binnen de SBS-familie vooral niet de grootste zender, maar bovenal de meest complementaire film- en seriezender zijn”, aldus Casier.

Midden september stelt ZES het zendschema voor met films die op vaste uitzendmomenten geprikt worden.

Foto Belga / E. Lalmand