Ciman en Fellaini in basiself Rode Duivels tegen Italië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Laurent Ciman en Marouane Fellaini starten maandagavond (21u) in de basiself van de Rode Duivels in hun EK-opener in Lyon tegen Italië. Zoals verwacht posteert Marc Wilmots Thibaut Courtois tussen de Belgische palen, de goalie van Chelsea krijgt het kwartet Ciman-Toby Alderweireld-Thomas Vermaelen-Jan Vertonghen voor zich. In de defensie krijgt Ciman dus de voorkeur op Thomas Meunier (en Jason Denayer) en centraal rekent de bondscoach op het duo Alderweireld-Vermaelen, waardoor Jan Vertonghen op de voor hem bij de Belgen vertrouwde linksachterpositie komt te staan.

Op het middenveld opteert Wilmots met de driehoek Axel Witsel-Radja Nainggolan-Marouane Fellaini zoals verwacht voor kracht en gestalte, 'Big Fella' verdrijft Kevin De Bruyne zo naar de rechterflank. Op links staat kapitein Eden Hazard, diep in de spits is het aan Romelu Lukaku - goed voor vier treffers in zijn laatste vier interlands - om de stevige Italiaanse defensie aan het wankelen te brengen.

De wedstrijd in het Stade de Lyon - dat tijdens EURO2016 plaats biedt aan zo'n 56.000 toeschouwers - wordt in goede banen geleid door de Engelse topref Mark Clattenburg. Er worden tussen de 15.000 en 18.000 Belgische fans in het stadion verwacht.

Opstelling:

België: Courtois - Ciman, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Nainggolan, Witsel - De Bruyne, Fellaini, Hazard (cap) - Lukaku

Bondscoach: Marc Wilmots

bron: Belga