EK 2016 - "Eerste wedstrijd op toernooi enorm belangrijk"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Eden Hazard kijkt reikhalzend uit naar maandagavond 21u. Dan mogen de Rode Duivels eindelijk aan hun EK beginnen, tegenstander in het Stade de Lyon wordt het sterke Italië. "Ik ben heel ongeduldig, dit is een grote competitie in een land dat zowat mijn adoptieland is. Ik heb heel veel zin om aan het toernooi te beginnen", aldus de kapitein van de Duivels zondag in de catacomben van het Stade de Lyon. Er wordt veel verwacht van België op EURO2016. "Toernooifavoriet zijn we niet, ik vind dat er twee tot drie landen beter gewapend zijn, maar wij horen zeker tot de outsiders", stelde Hazard. "Op het EK is elke wedstrijd echter moeilijk, kijk maar naar de matchen van Frankrijk en Engeland. Hopelijk bereiken we de finale, maar we bekijken het wedstrijd per wedstrijd en leggen onszelf geen druk op. Veel van onze spelers zijn de druk gewoon, zij spelen vrijwel wekelijks grote wedstrijden."

Hazard beseft dat de opponent van maandag een taaie klant wordt. "We hebben de Italianen goed bestudeerd. Ze hebben een heel sterke verdediging, het is aan ons om oplossingen te vinden en goals te maken", klonk het bij de nummer tien van de Duivels, die heel veel respect heeft voor de Italiaanse goalie Gianluigi Buffon. "Buffon heeft al een schitterende carrière gehad, maar jammer genoeg loopt die op zijn einde. Hij heeft enorm veel prijzen gewonnen, hij is een van de beste doelmannen, altijd al geweest."

De 25-jarige Hazard is maandag al aan zijn 67e interland als Rode Duivel toe en die is voor de kleine dribbelkont enorm belangrijk. "De eerste wedstrijd op een toernooi is zowat de belangrijkste. Als je wint, leg je de druk bij de anderen. Verliezen is nooit goed, want dat is nefast voor het vertrouwen. Het is heel belangrijk om met een goede wedstrijd te beginnen."

bron: Belga