Argentinië, zonder Messi, neemt revanche tegen Chili

Argentinië heeft de eerste topaffiche op de Copa America in de Verenigde Staten gewonnen. In een heruitgave van de finale van 2015 versloegen de Albiceleste gisterenavond in het Californische Santa Clara Chili met 2-1. Chili is de titelverdediger nadat La Roja vorig jaar in eigen land het toernooi won. In de finale versloegen de Chilenen toen Argentinië na strafschoppen.

In het Levi's Stadium was het evenwel Argentinië dat, voor bijna 70.000 toeschouwers, aan het langste eind trok. Angel Di Maria opende na 51 minuten de score. Acht minuten later verdubbelde Ever Banega de voorsprong. José Pedro Fuenzalida milderde nog in de toegevoegde tijd.

Bij Argentinië bleef Lionel Messi de hele wedstrijd op de bank. Hij had nog te veel last van een rugblessure die hij op 27 mei opliep tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Honduras. Coach Gerardo Martino hoopt zijn superster te recupereren voor de tweede groepsmatch, vrijdag tegen Panama.

Panama won in de andere wedstrijd van groep D in Orlando met 2-1 van Bolivia. Blas Perez was met twee doelpunten (11. & 87.) de grote man bij de Panamezen. Voor Bolivia scoorde Juan Carlos Arce (54.).