Warm met kans op een fikse bui

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het is vanmiddag aangenaam zomerweer met zonnige perioden. Later in de namiddag en avond ontstaan voornamelijk in het binnenland buien, mogelijk met onweer, hagel en windstoten. Plaatselijk kan veel neerslag vallen in korte tijd. Er waait een zwakke, aan zee een matige noorden- tot noordoostenwind. De maxima bedragen 20 graden op de stranden en 23 tot 28 graden verder landinwaarts. In de komende nacht verschijnen er meer opklaringen, maar een zeer lokale onweersbui blijft mogelijk. Aan de kust kan tegen het einde van de nacht mist of lage bewolking binnendrijven vanaf de Noordzee. De minima bedragen 10 graden in de Ardennen en ongeveer 15 graden elders.

Na het optrekken van het ochtendgrijs is er morgen ruimte voor zon, maar vooral landinwaarts ontstaan buien, mogelijk met onweer, hagel, windstoten en lokaal veel neerslag. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten. De maxima bedragen 21 graden aan de kust en 22 tot 26 graden in het binnenland.

Woensdag zijn er perioden met zon, maar over de grote zuidoostelijke helft van het land komen eerst nog buien voor. Het wordt zowat 24 graden. Donderdag en vrijdag is het overal droog met zonnige perioden bij ongeveer 22 graden. Zaterdag kan het nog op vele plaatsen droog blijven met regelmatig zon, maar van zondag tot midden volgende week is het wisselvallig met van tijd tot tijd buien. Het wordt dan niet veel warmer dan zowat 20 graden.

bron: Belga