AC/DC verwelkomt Brian Johnson opnieuw

Brian Johnson heeft na een ontmoeting met een oorspecialist te horen gekregen dat hij terug zal kunnen optreden. De zanger van AC/DC, die momenteel vervangen wordt door Axl Rose, kreeg het goede nieuws na enkele tests met speciaal ontwikkelde in-ears. Zo meldt Rolling Stone.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Johnson lijdt aan ernstige gehoorschade en de in-ears zouden de schadelijke pneumatische druk in de gehoorgang absorberen. In-ears zijn kleine geluidsisolerende apparaatjes die voor verschillende doeleinden kunnen worden aangebracht in het oor.

In-ear specialist Stephen Ambrose ontwikkelde ADEL hearing technology en prees in een video op YouTube de apparaatjes zelf aan bij de zanger. In het filmpje zegt de oorspecialist dat hij Guns N' Roses in de jaren 90 introduceerde tot in-ears en grote fan is van Axl Rose, maar dat hij niemand anders dan Johnson ‘Back in Black' wil horen zingen.

“Het werkt geweldig. Ik was omvergeblazen door het feit dat ik terug muziek kon beluisteren zoals ik dat al jaren niet meer had kunnen doen”, zegt Johnson in een persmededeling. “Ik kan niet wachten om het te gebruiken in het dagelijks leven en dan vooral op luidruchtige openbare plaatsen en tijdens optredens.”

AFP / K. Winter