"Bij leven en welzijn niet afwijken van tracé"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Antwerpse actiegroepen hopen in het overleg dat ze hebben opgestart met de stad en de regering ook de aanpassing van het Oosterweeltracé te kunnen bespreken. Voor burgemeester Bart De Wever (N-VA) staat het traject echter niet ter discussie. "Als we op een redelijke termijn een oplossing voor de mobiliteit willen, zal het Oosterweel zijn. Van dat inzicht gaan we bij leven en welzijn niet afwijken." De Vlaamse regering en het Antwerpse stadsbestuur hebben vanmorgen de actiegroepen mee in het bad getrokken. Ze geven zichzelf zes maanden de tijd om te onderzoeken hoe een overkapping van de zuidelijke Ring kan worden gerealiseerd. Het gaat om het gedeelte van de Kennedytunnel tot en met de 'Hollandse knoop' aan het Sportpaleis, het breedste stuk van de Ring.

Het noordelijke deel wordt niet bij de discussie betrokken. De Vlaamse regering heeft officieel beslist daar het Oosterweeltracé, dat vrij dicht bij het stadscentrum loopt, aan te leggen. De actiegroepen ijveren voor een tracé dat verder van de stad ligt.

"De Vlaamse regering blijft overtuigd dat zij het juiste tracé heeft gekozen", zegt N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever. Hij staat wel ten volle achter het initiatief van de overkappingsintendant om de actiegroepen te betrekken bij de zuidelijke Ring. "Die component is zeker geen detail", zegt hij. "Maar dat daarna nog een ander meningsverschil wacht, is duidelijk. Je weet echter nooit wat er kan gebeuren als je mensen rond een tafel zet."

bron: Belga