Origi en Batshuayi starten in basiself tegen Finland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Divock Origi en Michy Batshuayi starten vanavond (20u45) in de basiself van de Rode Duivels in hun oefeninterland in het Koning Boudewijnstadion tegen Finland. In doel opteert bondscoach Marc Wilmots (zoals steeds) voor nummer een Thibaut Courtois, daarvoor staat het kwartet Toby Alderweireld, Jason Denayer, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. Basisplaatsen zijn er ook voor Axel Witsel, Marouane Fellaini en Kevin De Bruyne, op de flanken starten Eden Hazard en Divock Origi en diep in de spits krijgt Michy Batshuayi zijn allereerste basisstek bij de Duivels.

Wilmots had gisteren al laten optekenen dat Mousa Dembélé, Radja Nainggolan, Yannick Carrasco en Thomas Meunier sowieso niet in actie zullen komen tegen de Finnen, de andere Duivels (behalve de overige twee doelmannen) krijgen mogelijk wel nog speelminuten.

De oefeninterland tegen de Finnen is voor de Duivels de tweede en voorlaatste in hun laatste rechte lijn richting EURO2016. Vorige zaterdag werd in Genève met 1-2 gewonnen van EK-ganger Zwitserland, zondag volgt (opnieuw in het Koning Boudewijnstadion, ditmaal op 18u) de uitzwaaiwedstrijd tegen Noorwegen.

Op dinsdag 7 juni reist de selectie van Wilmots af naar Bordeaux, op 13 juni volgt in Lyon de EK-opener tegen de Italianen.

Opstelling België: Courtois, Alderweireld, Denayer, Vermaelen, Witsel, Fellaini, De Bruyne, Origi, Hazard (cap), Batshuayi.

bron: Belga