Titelverdediger Golden State vervoegt Cleveland in heruitgave van finale 2015

door
Belga
Leestijd 1 min.

Titelverdediger Golden State heeft zich gekwalificeerd voor de grote finale van de NBA. Daarin nemen de Warriors het net als vorig seizoen op tegen Cleveland.

Golden State won maandagavond voor eigen publiek in de Oracle Arena in Oakland het zevende en beslissende duel in de finale van de Western Conference tegen Oklahoma City. Onder impuls van sterspeler Stephen Curry, goed voor 36 punten, trokken de Californiërs met 96-88 aan het langste eind. Bij de bezoekers tekende Kevin Durant voor 27 punten.

Golden State maakte tegen Oklahoma City een 1-3 achterstand goed. "We mogen ons op de borst kloppen dat we dit nog hebben kunnen rechtzetten", reageerde Stephen Curry na afloop. "Het was een lange weg maar we zijn erin geslaagd. Nu moeten we er alles aan doen om nog eens vier keer te winnen."

De uittredende kampioen, die in de reguliere competitie geschiedenis schreef met 73 zeges in 82 matchen, neemt het in de finale op tegen het Cleveland van LeBron James, dat in de finale van de Eastern Conference met 4-2 te sterk was voor Toronto.

Ook vorig seizoen stonden beide ploegen tegenover elkaar in de ultieme strijd om de titel. De Warriors haalden het toen met 4-2. De finale begint donderdag (2 juni) met een thuiswedstrijd voor Golden State. Wie het eerst vier keer wint, is kampioen.

Golden State mikt op een vijfde titel (na 1947, 1956, 1975 en 2015). Cleveland werd nog nooit kampioen.

bron: Belga