Luchtvaartpolitie Charleroi voert morgen stipheidsacties

door
Belga
Leestijd 1 min.

De luchtvaartpolitie voert morgen vanaf 11 uur stiptheidsacties op de luchthaven van Charleroi (Brussels South). "De acties zullen enkele uren duren", zo zegt Jean-Claude Barbier, provinciaal voorzitter van politievakbond NSPV Henegouwen. De luchtvaartpolitie wil op die manier protesteren tegen het tekort aan manschappen. De stiptheidsacties worden gesteund door alle vakbonden en vertalen zich in strengere controles. "Het doel is niet om de reizigers te irriteren, maar om het personeelsterkort dat al jaren aanhoudt, aan de kaak te stellen", zegt Barbier. "We hopen dat onze boodschap zo gehoord zal worden, want als dat niet gebeurt, volgen er andere acties."

Verspreid over alle luchthavens zijn er ondertussen wel 200 extra manschappen beloofd, "maar die arriveren pas in juni 2017 in de luchthaven van Charleroi. Op korte termijn is er dus geen oplossing", klaagt de vakbondsman.

De luchthaven van Charleroi raadt reizigers als gevolg van de acties aan om drie uur op voorhand te komen. "De veiligheid van de luchthaven zal zoals altijd verzekerd zijn", benadrukt woordvoerder Vincent Grassa.

bron: Belga