Invloed van staking heel beperkt in Limburg

door
Belga
Leestijd 1 min.

De invloed van de staking bij de openbare diensten is in Limburg minimaal. Zowat de helft van de bussen rijdt en in een aantal scholen worden enkele lessen vervangen door studie-uren. Voor het overige zijn alle diensten normaal geopend. Een rondvraag bij diverse openbare diensten in Limburg leert dat er weinig gevolg is gegeven aan de stakingsoproep van de vakbonden. Alle scholen zijn gewoon geopend. Waar er toch een aantal leerkrachten staken, worden er vervangende lessen of studie-uren ingelast.

Bij de kinderopvang en de OCMW's stellen zich geen problemen. De stadsdiensten zijn gewoon geopend. Het vuilnis wordt overal opgehaald zoals voorzien en de recyclageparken zijn allemaal operationeel. In de verzorgingssector is de dienstverlening overal verzekerd.

De gevangenis van Hasselt draait op het basisregime. Dat wil zeggen dat de advocaten hun cliënten mogen bezoeken en de maaltijden worden bedeeld, maar er geen mogelijkheid is tot wandelen, douchen of telefoneren. De politie had bijstand aangeboden, maar die bleek niet nodig omdat er voldoende cipiers zijn om de minimale dienstverlening te verzorgen.

bron: Belga