Einde van proefproject met draadloos internet op trein

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na drie maanden is het proefproject rond mobiel internet op de trein geëindigd. Gebruikers konden wifi gratis uittesten in twee eersteklassewagons op de lijn Eupen-Oostende. Spoorwegmaatschappij NMBS gaat de test nu evalueren. De wifi-test was gratis. De betrokken eersteklassewagons werden tijdens daluren ook opengesteld voor reizigers in tweede klasse. In de wagons werd wifi-apparatuur getest van de bedrijven Icomera en Nomad.

Cijfers over de test heeft spoorwegmaatschappij NMBS nog niet voorhanden.

Indien het proefproject positief wordt geëvalueerd, kan er worden gekeken naar de hoogte en de verdeling van het kostenplaatje, de relevantie van een dergelijke dienst en, eventueel, naar de lancering van een nieuwe aanbesteding, zo herhaalt de spoorwegmaatschappij. Dat is een proces van minstens enkele maanden.

Eerder had de NMBS al gezegd dat mobiel internet op de trein, indien het een definitief karakter krijgt, mogelijk betalend zal zijn.

Ook sommige bussen en trams van De Lijn zijn al met wifi uitgerust. Ook de Vlaamse vervoersmaatschappij gaat haar wifi-aanbod de komende maanden evalueren.

bron: Belga