Minstens twee doden bij zware overstromingen in zuidwesten van Duitsland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij zware onweders en overstromingen zijn in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg vermoedelijk drie mensen om het leven gekomen, onder wie een brandweerman. Die kwam volgens de autoriteiten van Schwäbisch Gmünd om bij een reddingsoperatie, en ook de persoon die hij probeerde te redden is vermoedelijk omgekomen. Een derde persoon kwam volgens de politie om in Weißbach toen hij verrast werd door het water in een ondergrondse garage. Het minsterie van Binnenlandse Zaken in Stuttgart kan het dodental niet bevestigen. De informatie wordt nog onderzocht, aldus een woordvoerder.

De hulpdiensten in de deelstaat kregen honderden noodoproepen. Op veel plaatsen liepen kelders onder en raakten voetpaden beschadigd door de wateroverlast. De politie van Ulm liet eerder al weten dat ze alleen al 500 noodoproepen binnenkreeg voor ondergelopen kelders. Op sommige plaatsen staat het water 1,70 meter hoog.

Op sociale media zijn talrijke foto's te zien van zware schade. In het stadje Braunsbach is er aanzienlijke schade aan woningen nadat de rivier buiten haar oevers trad. Op foto's is te zien hoe wagens worden meegesleurd door het water. En ook in Braunsbach zijn wagens meegesleurd door het water en tegen elkaar gebotst. In sommige huizen reikte het water tot aan de vensterbank.

bron: Belga