Hevige wateroverlast in Oost-Vlaanderen door onweer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het hevige onweer veroorzaakt wateroverlast en verkeershinder op verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen, melden verschillende brandweerzones. De Gentse brandweer kreeg al meer dan 100 oproepen en verschillende straten in de brandweerzone Centrum staan blank. De brandweerkorpsen in de provincie moeten vooral uitrukken voor straten die blank stonden, blikseminslagen en ondergelopen kelders. De Gentse brandweer kreeg al meer dan honderd oproepen, zegt woordvoerster Griet De Waele. "We krijgen de ene oproep na de andere. Het is heel druk, vooral in het centrum van Gent maar ook op andere plaatsen in de zone (Assenede, Deinze, Gavere, Lochristi, Melle, Merelbeke, Zelzate, nvdr.). Er zijn verschillende oproepen voor kelders en huizen onder water en straten die blank staan. Ook een rusthuis en een feesttent zijn getroffen."

De brandweer kreeg ook verschillende oproepen uit de Gentse deelgemeenten Oostakker, Gentbrugge, Ledeberg en Sint-Amandsberg. In Gent-centrum zijn de verkeerslichten op het kruispunt van de Rooigemlaan en de Drongensesteenweg defect door wateroverlast.

Ook het Waasland en andere delen van Oost-Vlaanderen zijn zwaar getroffen. In onder meer Sint-Gillis-Waas, Melsele, Temse en Kruibeke is er melding van wateroverlast. In Sint-Niklaas staat het depot van het stedelijk museum STeM onder water.

bron: Belga