bpost - Juridische actie niet aan de orde voor bpost - FSMA start analyse

door
Belga
Leestijd 1 min.

Postbedrijf bpost start geen juridische acties op tegen voormalig PS-minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille na het afspringen van de fusiegesprekken tussen bpost en PostNL. De beurswaakhond FSMA start een analyse, een standaardprocedure na belangrijke marktgebeurtenissen. De handel in de aandelen van bpost en PostNL diende vrijdag stilgelegd te worden, na verklaringen van Labille over een nakende verkoop van het overheidsbelang in het postbedrijf en toenadering met een buitenlandse operator. Uiteindelijk leverden de fusiegesprekken niets op. Bpost-topman Koen Van Gerven haalde nadien uit naar Labille en noemde zijn communicatie "totaal misplaatst".

Maar een juridisch staartje krijgen de uitspraken niet. "Bpost plant geen juridische acties. Het is niet aan ons om daarover te beslissen en bijgevolg niet aan de orde", luidt het bij het postbedrijf.

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) van zijn kant zal een analyse starten, met de bedoeling een tijdslijn te bekomen "van wie wanneer over welke informatie beschikte", aldus een woordvoerder. Dat is een standaardprocedure bij grote marktgebeurtenissen. Na dergelijke analyse behoort een onderzoek door de FSMA steeds tot de mogelijkheden, luidt het nog.

bron: Belga