Assisen Oost-Vlaanderen - De Beule schuldig aan dubbele moord

door
Belga
Leestijd 1 min.

Luc De Beule, de 54-jarige man die beschuldigd werd van moord op zijn ex-vrouw Christine Versluys en haar broer Adelin in 2013 in Nevele, is schuldig bevonden aan dubbele moord. Dat heeft het college van het Gentse hof van assisen beslist. De feiten hadden plaats in de woning van de slachtoffers in Landegem, een deelgemeente van Nevele. De lichamen van de 50-jarige Christine Versluys en haar 53-jarige broer Adelin werden op 16 oktober aangetroffen, nadat De Beule zich had aangegeven bij de politie in Wetteren. Hij verklaarde dat hij was binnengedrongen in het huis en zich had verstopt, en daarna Adelin had neergeschoten met een vuurwapen en Christine had gewurgd.

De gerechtspsychiaters oordeelden aanvankelijk dat de man ontoerekeningsvatbaar was en geïnterneerd moest worden. De man had een IQ van 61, oordeelden de eerste deskundigen. Na het aanstellen van een nieuw college van psychiatrische experts vroeg het parket een doorverwijzing en de raadkamer en KI verklaarden de man wel toerekeningsvatbaar.

De Beule had of heeft geen geestesstoornis, motiveerden de jury en het hof. Het arrest over de schuldvraag verwees naar het feit dat de beschuldigde tien uur verborgen in de woning gewacht had om toe te slaan, en zijn wagen vijf kilometer verderop geparkeerd had zodat hij niet kon opgemerkt worden.

bron: Belga