Wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) pakt zege in Monaco

door
Belga
Leestijd 1 min.

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de Grote Prijs van Monaco gewonnen, de zesde manche in het WK Formule 1. De regerende en drievoudige wereldkampioen haalde het op het stratencircuit van Monte Carlo in een incidentrijke race met verschillende uitvallers voor de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull), tweede op 7 seconden. Uit veiligheidsoverwegingen, omdat het regende, werd besloten op het natte circuit achter de safety car te starten. Pas in de achtste van 78 rondes konden de rijders vol gas geven. Ricciardo had zaterdag de pole veroverd, de eerste uit zijn carrière, maar kon de koppositie niet vasthouden, onder meer omdat Hamilton een keer minder in de pits ging. De Brit pakte zo de 44e zege uit zijn carrière, de eerste dit jaar. In Monaco won hij eerder in 2008, het jaar waarin Hamilton voor het eerst wereldkampioen werd.

De Mexicaan Sergio Perez (Force India) mocht als derde mee op het podium. Hij bleef oud-wereldkampioenen Sebastian Vettel (Ferrari) en Fernando Alonso (McLaren) voor. De Duitse WK-leider Nico Rosberg (Mercedes) moest tevreden zijn met de zevende plaats.

Max Verstappen had zijn weekendje niet. De 18-jarige Nederlander, die twee weken geleden nog geschiedenis schreef door de GP van Spanje te winnen, ging halfweg de race van de baan met zijn Red Bull en moest opgeven. Tijdens de kwalificaties was Verstappen zaterdag ook al gecrasht.

Over twee weken gaat het WK verder met de Grote Prijs van Canada in Montreal.

bron: Belga