Weerbericht - Week start bewolkt met regen- en onweersbuien

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt met regen- of onweersbuien die hevig kunnen zijn. Plaatselijk valt veel neerslag. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige, soms zelfs een krachtige wind uit noord tot noordoost. De maxima bedragen 18 graden in de Ardennen en aan zee en 20 tot 23 graden elders. De temperatuur van het strandwater bedraagt zowat 13 graden. Zondagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met regen of buien en kans op onweer. Plaatselijk valt veel regen. Aan de kust staat een krachtige noordenwind. De minima schommelen tussen 11 en 15 graden.

Ook maandag is het bewolkt met regen- en onweersbuien. Lokaal valt er zelfs hagel en in korte tijd veel regen. Maandagavond wordt het droger vanaf de Duitse grens. Er staat een matige, aan zee een krachtige wind uit noord tot noordwest. De maxima bedragen 14 graden aan de kust en ongeveer 18 graden in de andere regio's.

Van dinsdag tot en met vrijdag is er af en toe zon maar vooral in het binnenland kan een regen- of onweersbui ontstaan. Komend weekend is er meer zon en de buienkans wordt kleiner. De middagtemperatuur schommelt dinsdag rond 19 graden. De dagen daarna wordt het zowat 21 graden.

bron: Belga