Rechter laat Italiaan alimentatie betalen met pizza's

Een Italiaanse rechtbank heeft een man toegestaan zijn alimentatie aan zijn ex-vrouw 'in natura' te betalen met pizza. De 50-jarige pizzabakker uit een klein dorpje buiten Padua in Noord-Italië, heeft gebrek aan geld, maar pizza in overvloed.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Nicola Toso en Nicoletta Zuin zijn gescheiden in 2002. Ze hebben één dochter samen, voor wie papa Nicola een maandelijks alimentatiebedrag van 400 euro moet betalen. Later is Nicola hertrouwd, en kreeg hij drie extra kinderen onder zijn dak. Door de economische crisis in 2008 werd het voor de man moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen.

Als gevolg daarvan bood hij zijn ex-vrouw gratis pizza, calzone en andere maaltijden aan tussen 2008 en 2010. Rechter Chiara Bitozzi schreef het volgende: "In plaats van het geld bood de heer Toso zijn ex-vrouw hetzelfde bedrag van de vergoeding in de vorm van take-away pizza's. Dat werd meteen verworpen als een 'bedelaarsbod'."

Toso's advocate Sonia Della Greca zei in de verdediging dat hij zo financieel worstelde dat hij werd gedwongen om zijn zaak te sluiten in 2010. Een jaar later keerde de situatie om, toen zijn dochter besloot om bij haar vader te gaan wonen, met wie ze beter kan opschieten. Als gevolg daarvan werd Nicoletta gedwongen om 300 euro steun te betalen voor haar dochter.