Roland Garros - David Goffin na vijfsetter naar achtste finales

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 13) heeft zich zaterdagavond voor de tweede keer in zijn carrière verzekerd van een plaats in de achtste finales van Roland Garros. De 25-jarige Luikenaar, het twaalfde reekshoofd, nam in zijn derderondepartij op het Parijse gravel na een zware vijfsetter de maat van de Spaanse gravelspecialist Nicolas Almagro (ATP 49), het werd 6-2, 4-6, 6-3, 4-6 en 6-2. De 30-jarige Almagro, ooit de nummer negen op de ATP-ranking, had de goede vorm te pakken na een aanslepende blessure aan de linkervoet. Eerder deze maand schreef hij het graveltoernooi in het Portugese Estoril nog op zijn naam en in Roland Garros bereikte Almagro al drie keer de kwartfinales. Toch begon de Belgische nummer één het best aan de partij: 6-2 in set één. De Spanjaard knokte echter terug (4-6), waarna Goffin opnieuw op voorsprong kwam (6-3). In set vier was Almagro opnieuw de sterkste (4-6), in de slotset stond er geen maat meer op de Luikenaar (6-2), die zo voor het eerst in vier duels kon winnen van zijn opponent.

Bij de laatste zestien mag Goffin nu de baan op tegen de Let Ernests Gulbis (ATP 80). Die profiteerde eerder op de dag van de opgave van het Franse zevende reekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP 7). Tsonga gaf in zijn partij na 40 minuten wedstrijd op met last aan de adductoren, hij leidde op dat moment met 5-2.

Het wordt de derde onderlinge confrontatie tussen de 25-jarige Goffin en de twee jaar oudere Let. Gulbis haalde het in 2014 in Acapulco (hard), vorig jaar klopte Goffin hem in Madrid (gravel).

Ook in 2012 - in zijn eerste Roland Garros - schopte Goffin het tot bij de laatste zestien in Parijs, daar verloor hij toen van ene Roger Federer. Vorig jaar was de derde ronde zijn eindstation.

bron: Belga