“Vrouwonvriendelijke” reactie Lukaku zet kwaad bloed

Een reclamespot voor Scooore!, een wedspel van de Nationale Loterij, heeft kritiek gekregen omdat het seksistisch zou zijn. In de spot is Romelu Lukaku te zien die in een wedstrijdje FIFA verliest van Cécile De Gernier. Vooral de reactie van de spits zet kwaad bloed.
door
Tom Kostermans
Leestijd 2 min.

Wanneer Lukaku te horen krijgt dat zijn tegenspeler niet Cécile De Gernier is, maar meervoudig Nederlands FIFA-kampioen Koen Weijland, reageert hij met “oef, ik dacht dat het gedaan was met mij. Daarom lees ik de Bijbel drie keer per dag. God is groot."

Deze reactie schoot bij nogal wat mensen in het verkeerde keelgat. Vooral op Twitter liet de commentaar niet lang op zich wachten. De makers ontkennen dat er seksistische elementen in de spot zitten. "Als je hierin iets seksistisch ziet, is dat een beetje vergezocht", zegt bedenker Manuel Ostyn aan De Morgen. "Romelu staat bekend als iemand die veel en graag FIFA speelt. Zijn reactie is er een van iemand die opgelucht is omdat hij niet verliest van iemand die amper FIFA speelt. De reclamespot maakt juist deel uit van een bredere campagne waarin we vrouwen als helden naar voren schuiven”, klinkt het.

HAHA HIJ VERLOOR EIGENLIJK TEGEN EEN KAMPIOEN EN DAT IS NATUURLIJK EEN MAN WANT VROUWTJES KUNNEN NIET GAMEN HAHA https://t.co/cBazbvm6ZJ

— Katrijn Van Bouwel (@_katrijn) 25 mei 2016

Lukaku verliest dus liever van een Nederlander dan van een vrouw. Prioriteiten mooi op een rijtje Rom! #LT

— Orakel van Merksem (@OrakelvMerksem) 26 mei 2016

Foto Belga / D. Waem