Microsoft doet eenvoudige wachtwoorden in de ban

Microsoft is '12345' en 'password' beu. Volgens een blog heeft het technologiebedrijf enkele erg eenvoudige wachtwoorden volledig verbannen op alle diensten van Microsoft. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Wie op Skype, Outlook of Xbox Live een erg eenvoudig wachtwoord heeft, moet dat binnenkort misschien veranderen. Microsoft wil immers dat zijn gebruikers beter beveiligd zijn. Vooral letter- of cijfercombinaties die op de jaarlijkse lijst voor slechtste wachtwoorden staan moeten eraan geloven. Dat is jammer voor creatieve codes '11111111' en 'qwerty'.

Microsoft hoopt zo accountfraude tegen te gaan. Hackers die een wachtwoord gewoon kunnen raden, kunnen nadien aan alle gegevens van gebruikersaccounts, die vervolgens misschien weer doorverkocht worden. Het techbedrijf maakt ook melding van LinkedIn, waar onlangs 117 miljoen paswoorden gestolen werden.

Microsoft is bovendien niet de enige die een einde wil maken aan eenvoudige codes om in te loggen. Google wil inzetten op zaken als locatie, gezichtsherkenning of vingerafdrukken, terwijl Facebook codes waarmee gebruikers zich kunnen inloggen via e-mail of sms wil sturen.

AFP / V. Moilanen