Spoorvakbonden trekken naar achterban met voorstellen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het overleg tussen de spoordirecties en de vakbonden is afgelopen. Er liggen voorstellen op tafel, die de bonden nu zo snel mogelijk gaan voorleggen aan hun achterban. Dat werd vernomen bij HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel, en bij vakbond ACV-Transcom. Het is nog niet duidelijk wat dit precies betekent voor de staking. Concreet zouden de bonden "begin volgende week" hun achterban consulteren. ACV'er Luc Piens spreekt niet in termen van het verdedigen van de voorstellen. "We zullen beginnen met ze voor te leggen", zegt hij.

Bij HR Rail zegt woordvoerster Kim Buggenhout dat het gesprek constructief verliep, maar dat "bij gebrek aan een mandaat bij de vakbonden het overleg zal worden voortgezet na raadpleging van hun instanties". De spoordirecties zijn alvast ook in het weekend beschikbaar, aldus de woordvoerster.

Het is evenmin duidelijk of de vakbondseis dat de maatregel rond de kredietdagen zou worden ingetrokken, ingewilligd is. "Het is een mix van voorstellen", dixit Piens.

bron: Belga