Zwart ijs is de nieuwe foodtrend

Dit weekend schieten de temperaturen opnieuw de lucht in en is het tijd om op terrasjes te gaan zitten, te barbecueën en ... ijsjes te eten. Een New Yorkse ijswinkel serveert een heel erg bijzondere versie van de lekkernij. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Goed nieuws voor iedereen die zijn buik vol heeft van kleurrijke trends als regenboogkoffie en knalroze caffè latte: in New York kan je vanaf nu pikzwart ijs kopen. Toegegeven, volledig nieuw is de zwarte crème niet. In het verleden werd de donkere delicatesse gemaakt van zwarte kleurstof, sesamzaadjes, inktvis inkt of pure chocolade, maar die ijsbolletjes hadden eerder een donker bruine of grijze kleur.

Morgenstern's Finest Ice Cream brengt daar nu verandering in met het zogenoemde coconut ash. "Het geheime ingrediënt is bewerkte en verkoolde kokosnootschillen", vertelt de eigenaar Nick Morgenstern. "Dat is eigenlijk niets meer dan geactiveerde houtskool, een trendy ingrediënt dat gebruikt wordt in allerlei drankjes, cocktails, pizza's, gezichtsmaskers en tandpasta, en dat een een natuurlijke ontgifter is." Dat het ijs smaakt naar kokosnoot is dan ook geen verrassing.

Momenteel wordt de zwarte zoetigheid nog niet verkocht in België, maar in afwachting tot de trend hier opgepikt wordt, kunnen we likkebaardend kijken naar verschillende voorbeelden op Instagram. Een voorproefje:

A photo posted by cindy c. (@ibittersweet) on

A photo posted by Moscow?? (@mariantoninova) on

Foto Instagram /khushandoj