Spoorstaking - Geen treinen in Wallonië, verstoord verkeer in Vlaanderen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er rijden donderdagochtend geen treinen in Wallonië door de actie van de Franstalige spoorbonden CSC Transcom en CGSP Cheminots. In Vlaanderen rijden de treinen op bepaalde lijnen normaal, terwijl andere lijnen verstoord zijn door de actie in Wallonië, meldt de NMBS. "De situatie is tweeledig op het Belgische spoornet", aldus NMBS-woordvoerder Thierry Ney. "Het treinverkeer is volledig onderbroken in Wallonië en in Vlaanderen normaal of verstoord door de actie in Wallonië."

Donderdagochtend rijden alle treinen tussen Oostende en Brussel, Kortrijk en Gent, Kortrijk en Denderleeuw, Essen en Antwerpen, Herentals en Aarschot en Hasselt en Leuven. Tussen Gent en Antwerpen rijdt 50 pct en tussen Brussel en Antwerpen rijdt 70 procent, omdat sommige treinen vanuit Charleroi vertrekken. Tussen Leuven en Brussel-Noord rijdt ongeveer 60 pct van de treinen.

Op de lijnen tussen Doornik en Halle, Bergen en Brussel, Charleroi en Brussel, Aarlen en Namen en op de lijnen die Namen, Luik en Charleroi verbinden, rijdt geen enkele trein.

De NMBS-woordvoerder roept de reizigers op zich te informeren vooraleer ze de trein nemen.

bron: Belga