Stagiaire redt onverklaarbaar zieke hond

Een lieve aai van een stagiaire heeft een Amerikaanse hond gered. De dierenarts had alle hoop al opgegeven en stond op het punt het beestje te laten inslapen, wanneer de leerling de boosdoener plots vond. Dat bericht KPTV.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De vooruitzichten voor Ollie de Shetland Sheepdog en zijn baasjes zagen er somber uit. Het arme dier werd plotsklaps slaperig en erg zwak, zodat het niet meer op eigen kracht kon lopen of eten. Verschillende dierenartsen konden niet vinden wat er aan de hand was. Uiteindelijk leek een spuitje de meest humane oplossing.

Voordat Ollie het spuitje zou krijgen, probeerde een stagiaire hem tot rust te brengen met een lieve aai achter de oren. Die streling bleek van levensbelang voor de viervoeter, want de stagiaire merkte een teek op. De teek veroorzaakte de verlamming met een zenuwgif in zijn speeksel. Dat voorkomt zenuwimpulsen naar de spieren, waardoor verlamming optreedt.

De dierenarts verwijderde de teek meteen en scheerde het grootste deel van de Ollie's vacht af om zeker te zijn dat alle teken weg waren. Tien uur later had Ollie enkel nog een bizar kapsel, maar verder was hij opnieuw zijn oude, energieke zelf.

Foto Pixabay