Onderbetaalde leerkracht richt een criminele bende op

De Cambodjaanse politie heeft in Phnom Penh een crimineel op leeftijd en zijn bende opgerold. Opmerkelijk is dat de man vroeger een leerkracht was aan de lagere school, maar koos voor de misdaad omdat hij niet genoeg betaald kreeg.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De ordediensten van de hoofdstad bevestigen dat ze de 62-jarige Moeng Sary na vijf jaar eindelijk hebben kunnen vatten. In die periode zouden de voormalige leerkracht en zijn bende 37 overvallen gepleegd hebben. Daarnaast klaagt de politie hem volgens de Khmer Times ook aan voor illegaal wapengebruik.

De bendeleider werd dit weekend per ongeluk ingerekend, tijdens een routinecheck van de politie op een bouwwerf in de hoofdstad. Zijn laatste misdrijf was waarschijnlijk een overval op een juwelenwinkel, waar hij aan de haal ging met 108.000 euro aan juwelen en cash. Twee van de bendeleden werden enkele dagen later opgepakt. Zij wezen Sary aan als hun bendeleider.

Drie andere leden zijn voorlopig voortvluchtig, maar burgemeester Bunrith heeft er goede hoop in. "We weten wie ze zijn. Ze kunnen ons niet eeuwig ontlopen, ze zullen gearresteerd worden", getuigde de burgervader.

Archiefbeeld AFP / T.C. Sothy