Scooore League - Limburg dwingt in halve finale tegen Oostende vijfde en beslissende match af

door
Belga
Leestijd 2 min.

Limburg United heeft woensdagavond de tussenstand in de halve finale van de play-offs van de Scooore League tegen landskampioen Oostende op 2-2 gebracht door in Hasselt met 71-70 te winnen. Zaterdag staat een vijfde en beslissende wedstrijd in Oostende op het programma. Op het parket van Limburg United leidde Oostende aan de rust met 29-31. De thuisploeg maakte in het derde kwart de kleine achterstand ongedaan en ging op en over de kustploeg. Aan de start van het slotkwart was de score 54-45. Oostende begon nog aan een slotoffensief, maar de troepen van coach Dario Gjergja strandden na veertig minuten op één punt van Limburg. De Amerikaan Thomas Scott werd verkozen tot MVP van de match. Hij hielp de Limburgers met 17 punten, 5 rebounds en 4 assists aan de overwinning. Zijn land- en ploeggenoten Jason Love en Jordan Hulls lieten met twaalf punten ook dubbele cijfers optekenen. Bij Oostende maakten drie spelers meer dan tien punten. De Amerikaan Dominique Archie was met 19 punten het best bij schot.

Beide ploegen boekten elk twee thuiszeges. Oostende had de eerste thuiswedstrijd tegen Limburg United overtuigend gewonnen met 91-62. In Hasselt brachten de Limburgers de score op 1-1, het werd 89-83 in de tweede wedstrijd. De titelverdediger klopte Limburg United in het derde onderlinge duel (78-64). Zaterdag valt in Oostende de beslissing.

In de andere halve finale tussen Okapi Aalstar en Brussels is de stand 2-1. Als Aalstar donderdag wint op het veld van Brussels, is het de eerste finalist. Een eventuele vijfde match wordt zondag in Oost-Vlaanderen gespeeld.

.

bron: Belga