Roger Kluge verrast sprinters in Giro

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roger Kluge (IAM Cycling) heeft woensdag de zeventiende etappe in de 99e Ronde van Italië gewonnen. Na 196 kilometer van Molveno naar Cassano d'Adda verraste de 30-jarige Duitser de sprinters met een versnelling in de slotkilometer. De Italiaan Giacomo Nizzolo won de massasprint om de tweede stek, de Duitser Nikias Arndt werd derde. Voor het klassement had de etappe geen gevolgen. Het roze zit nog altijd stevig om de schouders van Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo). De 28-jarige Nederlander behield zijn voorsprong van 3:00 op de Colombiaan Esteban Chaves en 3:23 op de Spanjaard Alejandro Valverde.

Kluge boekte de mooiste zege in zijn carrière. Tot woensdag moest hij het met een overwinning in de Rund um Die Braunkohle 2010 (1.1) en proloogwinst in de Ster ZLM Toer van vorig jaar (2.1) op zijn palmares stellen. Op de piste veroverde Kluge wel al eremetaal op Europese- en wereldkampioenschappen en ook op de Olympische Spelen (zilver puntenkoers Peking 2008).

Donderdag overbruggen de renners 244 kilometer van Muggio naar Pïnerolo, goed voor de langste etappe in deze Giro. Na een lange vlakke aanloop wordt in de finale de Pramartino beklommen. Die 4,6 kilometer lange col van tweede categorie heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 10,5 procent, met stukken tot zeventien procent. De top ligt wel op twintig kilometer van de finish. Mogelijk schuilt er voor de klassementsrijders dan ook meer gevaar in de verraderlijke afdaling.

bron: Belga