OAD verkiest In de Wulf tot beste Belgische restaurant (en derde beste in Europa)

door
Belga
Leestijd 2 min.

Opinionated About Dining (OAD) heeft restaurant In de Wulf van chef Kobe Desramaults bekroond met een derde plaats in de top 100+ van de beste Europese restaurants. De zaak uit Dranouter is daarmee het hoogst genoteerde Belgische restaurant. In totaal komen zo'n 20 Belgische vermeldingen voor in de top, die in totaal uit 200 restaurants bestaat. Opinionated About Dining is een website waarop restaurantbezoekers wereldwijd hun mening kunnen geven over verschillende eetgelegenheden. Uit die resultaten wordt dan via algoritmes een ranglijst samengesteld. Voor de top 100+ van dit jaar werden 160.000 recensies van meer dan 4.500 foodies wereldwijd in acht genomen. Zo kwam OAD tot een ranglijst van 200 restaurants te komen. Het algoritme weegt hierbij nauwkeurig de expertise, ervaring en het kritisch beoordelingsvermogen van de recensenten af. In de Wulf scoorde op basis daarvan een mooie derde plaats, enkel voorafgegaan door het Franse L'Arpège (in Parijs) en het Spaanse Azurmendi (in Larrabetzu).

Dat de Franse keuken in de smaak valt bij foodies, blijkt ook uit de lijst. Liefst 48 Franse restaurants prijken in de top 200. Wij Belgen doen het ook niet slecht, en kunnen rekenen op 20 vermeldingen. Naast Kobe Desramaults en zijn In de Wulf vinden we onder meer ook L'air du temps in Liernu (29), Hertog Jan in Zedelgem (34), Hof van Cleve in Kruishoutem (44), Bon-Bon in Brussel (67) en The Jane in Antwerpen (90) terug in de top 200.

Wie nog een tafeltje wil reserveren bij In de Wulf zal snel moeten zijn. Chef Kobe Desramaults kondigde vorig jaar al aan dat het restaurant eind 2016 zijn deuren sluit. Haal je dat niet meer, dan kan je altijd een tripje over de landsgrenzen wagen voor een ander Europees restaurant van topniveau.

bron: Belga