Eindelijk mooi lenteweer in aantocht

Het is lenteweer, maar daar hebben we de afgelopen weken nog niet veel van gemerkt. Gelukkig komt daar vanaf donderdag verandering in. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Vandaag staat er een zwakke, en aan zee matige wind, in hoofdzaak uit het westen tot het noordwesten. De maxima bedragen 14 graden aan zee, en 16 tot 18 graden elders. Vanavond en vannacht is het rustig en droog, met stilaan meer opklaringen. De minima gaan van 6 tot 10 graden.

Morgen kunnen we even genieten van perioden met zon. De wind waait zwak, aan zee later matig uit het noorden tot het noordoosten. Aan zee en in de Ardennen wordt het tot 16 graden, in de andere regio's stijgt het kwik tot 21 graden. In de loop van de namiddag kunnen er wel over het zuidoosten van het land enkele regen- of onweersbuien tot ontwikkeling komen.

Vrijdag zijn er perioden met zon, maar in de namiddag of avond kunnen enkele regen- of onweersbuien ontstaan. Het kwik komt uit op een aangename 23 graden.

In het weekend verschijnt er meer bewolking, en ook de kans op regen- en onweersbuien wordt groter. De middagtemperatuur die zaterdag nog rond 23 graden schommelt, daalt naar zowat 19 graden begin volgende week. Vanaf het midden van de week wordt het droger en weer wat warmer.

Foto Belga / N. Maeterlinck