Steve Darcis in straight sets naar tweede ronde op Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Steve Darcis (ATP 161) mag naar de tweede ronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De 32-jarige Luikenaar, die in Parijs al drie kwalificatieronden overleefde, rekende dinsdag in de eerste ronde op de hoofdtabel in drie sets af met de Turk Marsel Ilhan (ATP 198). Het werd 6-3, 6-4 en 6-0 na 1u39, in ronde twee wacht vermoedelijk niemand minder dan 's werelds nummer één Novak Djokovic. Darcis begon aan zijn 25e grandslamtoernooi en won ook zijn derde onderlinge confrontatie met Ilhan. Zo mag hij naar de tweede ronde, die zich ongetwijfeld als erg mooi aankondigt. Zijn opponent wordt immers de winnaar van de partij tussen het Servische topreekshoofd Novak Djokovic en de Taiwanees Yen-Hsun Lu (ATP 95), zij treffen mekaar dinsdagnamiddag nog op le Court Philippe Chatrier. Met een derde ronde in 2011 boekte Darcis op Roland Garros zijn beste prestatie op een Grand Slam.

'Shark' is blij dat hij weer op het hoogste niveau mag acteren. Een polsblessure hield hem sinds midden februari aan de kant. Eerder deze maand maakte hij zijn comeback met een kwartfinale in het Challenger van Bordeaux.

Later vandaag komt ook de tweede Belg in actie op de hoofdtabel bij de mannen, twaalde reekshoofd David Goffin (ATP 13) mag dan de baan op tegen de Fransman Grégoire Barrère (ATP 242).

bron: Belga