Mediapark van RTBF en VRT zal volledig af zijn tegen 2030

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het toekomstige Mediapark van de RTBF en de VRT zal tegen 2030 volledig af zijn. Dat maakte Brussels minister-president, Rudi Vervoort, duidelijk op de Realty beurs in Tour & Taxis. Dat deed hij in aanwezigheid van Jean-François Raskin, voorzitter van de raad van bestuur van de RTBF, en van Paul Lembrechts, CEO van de VRT. De nieuwe gebouwen van de omroepen moeten tegen 2021-2022 af zijn en in gebruik genomen worden. "Toen de televisiestations in 2012 beide beslist hebben een nieuwe hoofdzetel te bouwen, creëerde dit nieuwe kansen om het 20 hectare grote terrein volledig om te vormen tot een volledig nieuwe grootstedelijke wijk die beter aansluit bij de stad en de naburige wijken", vertelt Brussels Minister-President Vervoort.

De gehele site moet een nieuwe aantrekkingskracht vormen. Op het terrein komen naast de omroepgebouwen van de VRT en de RTBF ook een bioscoop, een crèche, scholen, winkels en twee tot drieduizend appartementswoningen.

In het midden van de site komt het Mediapark waar aan de kant van de Leuvensesteenweg het nieuwe VRT-gebouw wordt opgetrokken (55.000 vierkante meter - 145 miljoen euro) en aan de kant van de Kolonel Bourgstraat komt het RTBF-gebouw (38.000 vierkante meter - 109 miljoen euro).

De eerste bouwvergunningen worden aangevraagd in de loop van 2017. Het huidige gebouw, dat dateert uit de jaren '70, zal na de definitieve verhuis van de omroepen afgebroken worden.

bron: Belga