Politie moet zich excuseren na winst zandsculpturenwedstrijd

Hoewel de lokale politie twee disciplines heeft gewonnen op de Cornwall Beach Games, is hun deelname uitgedraaid op een sisser. Hun inzending voor de zandsculpturenwedstrijd werd immers gemengd onthaald op de sociale media. 
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Met de creatie van een plaats delict van een vermoorde vrouw, heeft de politie van Devon en Cornwall de zandsculpturenwedstrijd op de Cornwall Beach Games gewonnen. Het was hun tweede gouden plak, nadat ze eerder ook zegevierden in het touwtrekken. Trots kondigden de ordediensten hun prestaties aan op Twitter.

#devonandcornwall #police team won the tug of war and the sandcastle competition at yesterday's #CornwallBeachGames pic.twitter.com/6fKy8pOJzz

— Truro Police (@PoliceTruro) 14 mei 2016

Maar niet iedereen bleek gediend met de inspanningen van de politie. De sculptuur viel niet in de smaak bij lokaal raadslid Hannan Toms van Labour. "Net als iedereen hou ik van een grapje, maar dit is even strandevenement voor gezinnen. Als ouder zou ik niet gelukkig zijn om de creatie te moeten uitleggen aan mijn kinderen. Het banaliseert een serieuze zaak en bovendien is er sprake van seksuele stereotypering, aangezien de vrouw grote borsten en billen heeft. De politie werkt hard om de barrières voor het aangeven van zedenmisdrijven te doorbreken en ik denk dat dit beeld daarbij niet helpt", getuigt Toms aan BBC.

De politie van Devon en Cornwall heeft zich intussen geëxcuseerd, ondanks dat heel wat mensen op Twitter het ook opnamen voor het kunstwerkje. "We namen met de beste bedoelingen deel aan de zandsculpturenwedstrijd en niemand van onze medewerkers wou iemand beledigen. We verontschuldigen ons aan iedereen die aanstoot heeft genomen aan de sculptuur. Dat was niet onze bedoeling", aldus de woordvoerder.

Foto Twitter / @PoliceTruro