Anderlecht mag dromen van Champions League

Play-off 1 zit erop. Op de laatste speeldag wist Anderlecht beslag te leggen op de tweede plaats. AA Gent mag als derde naar de Europa League en Genk mag zich als vierde opmaken voor twee duels met Charleroi.
Xavier

Het heeft veel moeite gekost, maar Anderlecht mag volgend seizoen deelnemen aan de voorrondes voor de Champions League. Op de laatste speeldag van de play-offs wonnen de Brusselaars met 2-0 van Zulte Waregem en stelden zo de voorsprong op eerste achtervolger AA Gent veilig. In een bleke eerste helft probeerde Anderlecht de morrende supporters te overtuigen, maar de afwerking van de thuisploeg liet de wensen over. Na een resem kansen was het de verdediger Nuytinck die de thuisploeg op voorsprong kopte. Een rode kaart voor Dalsgaard in de tweede helft haalde alle spanning uit de partij en de afscheidnemende Praet legde na 70 minuten de wedstrijd in zijn definitieve plooi.

Dominant Gent speelt gelijk

De winst van Anderlecht zorgde ervoor dat de derde plek het hoogst haalbare was voor AA Gent. Bovendien kwam het thuis tegen KRC Genk ook niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Met het waterkansje op de tweede plaats in het achterhoofd, startte Gent dominant aan de wedstrijd, maar verzaakte om dat overwicht ook in doelpunten om te zetten. Even leek de partij open te breken, maar de goal van Simon werd terecht afgekeurd. Gent bleef druk zetten, maar de verdediging van de bezoekers hield tot het einde stand. Gent-coach Vanhaezebrouck vond de uitslag terecht. «Ik denk dat wij het meer verdienden om derde te zijn dan Genk», aldus de trainer, die tevreden aan zijn vakantie begint. «We kunnen terugblikken op een fantastisch seizoen. Beter nog dan vorig jaar als je alles bekijkt.»

Thomas Meunier valt geblesseerd uit

In de derde Play-off 1-wedstrijd verstoorde Oostende de perfecte galamatch van Club Brugge. Voor de eigen supporters kwamen de Bruggelingen tot twee keer toe op voorsprong, maar eerst Cyriac en in de slotfase Jonckheere maakte telkens gelijk. Halverwege de partij moest Rode Duivel Thomas Meunier geblesseerd naar de kant. Hij zou zo'n twee dagen aan de kant staan.